Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Oosterse roerbakschotel metkoolrabi en biefstuk

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 gr biefstuk
5 eetlepels olie
4 fijngesneden plakjes verse gember
500 gr koolrabi in dunne reepjes van ± 3 cm
4 lente-uitjes of een stukje prei in dunne reepjes
voor de saus:
4 eetlepels pikante Thaise chilisaus (toko)
2 eetlepels Chinese sojasaus (toko)
2 eetlepels medium dry sherry
2 theelepels azijn
2 theelepels suiker
1 theelepel zout

Bereiden


Snijd de biefstuk in dunne reepjes.
Vermeng voor de saus alle ingrediënten.
Verhit in een wok op hoog vuur 3 eetlepels olie en roerbak de gember
hierin 2-3 minuten (tot het geurt).
Voeg de biefstuk toe en roerbak 4-5 minuten roerbakken (tot deze ver
kleurt).
Schep de biefstuk uit de pan en houd hem apart.
Verhit opnieuw 2 eetlepels olie en roerbak de koolrabi hierin 1-2
minuten.
Bak de lente-ui ± 1 minuut mee.
Roer de saus erdoor, voeg het vlees weer toe en verhit alles al
omscheppend goed.
Serveer dit gerecht met rijst of noedels.

Tip:
De biefstuk blijft lekker mals als u eerst plakjes dwars op de draad (= de
vezelrichting) snijdt en de plakjes pas daarna in dunne reepjes snijdt.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegrilde hamlapjes metroergebakken taugé
Gemengdevisschotel
Oostersemosselsoep
Spaansepaprikagarnalen
Gemarineerde bieflapjes metChinese kool

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes